Yokahama däck

Yokahama är en av världens största tillvekare av bus-, lastbils- och entreprenaddäck. Yokahama Rubber Company blev grundat redan 1917 så de har lång erfarenhet av däcktillverkning och visar sig inte bara i alla strålande recensioner som de får utan också genom att dem är officiell däckleverantör till World Touring Car Championship, WTCC och Swedish Touring Car Championship, STCC.

I Sverige har de varit representerade i över 20 år även om de inte är de allra vanligaste däcken som köps på den svenska marknaden. De finns däremot på alla världens marknader och är mer populära i andra europeiska länder. De är räknas nämligen till världens sjätte största däcktillverkare.

Rekommenderade Yokahama däck

De finns två sommardäck som brukar få väldigt höga recensioner på olika tester, det är C Drive 2 och A Drive. Främst säkerhet, köregenskaper och livslängd är kvaliteter som brukar lyftas fram när man talar om däck från yokahama.

C Drive 2 är Yokohamas storsäljare i Sverige och brukar alltid få väldigt bra omdömen. Det är ett däck som är väldigt långlivat, det slits med andra ord väldigt lite på däck och du kommer att få ut många mil extra med detta däck.Dessutom är det extra miljövänligt då det har ett lågt rullmotstånd.
A Drive är ett perfekt däck för små och mellanstora bilar. Det har hög säkerhet och oerhört bra egenskaper på vått väglag. Samtidigt tillhör de ett av de tystare däcken som finns på marknaden.