Toyo däck

I likhet med många andra stora däcktillverkare så börjar Toyos histoia i Japan på tidigt nittonhundratal. Där grundades 1945 Toyo Tire & Rubber Company i Osaka, Japan, men blev 1966 förflyttat till USA. Idag finns de i över 100 länder världen över.
I huvudsak är det tillverkning av bildäck som är den primära inriktningen hos Toyo och det som de är mest kända för. Men de tillverkar även däck för AVT:s, lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner.
Bildäcken som de tilverkar går att få för både personbilar och för racerbilar och självfallet så har de både sommardäck och vinterdäck.

Toyo bedriver mycket forskning för att göra däcken så säkra som möjligt med samtidigt mycket hög prestanda. Därför har de en av världens mest avancerade anordningar i sin forskningsverksamhet i Itami, Japan. De har också prioriterat produktionen av UHP (Ultra High Performance) däck.

Populära däck från Toyo

  • Toyo Proxes TPT – Optimerad hölje design och en unik riktad slitbana kombineras för att ge våt- och torrgrepp förbättrad hantering med ökad åkkomfort och längre livslängd för slitbanan.
  • Toyo Proxes 4 – Ett däck med ultrahög prestanda som passar bra till sportsedaner och coupeér. Med ett W mönster är det ett aggressivt däck med utmärkta egenskaper både på vått och torrt.
  • Toyo Observe G-02 – Designad med ett aggressivt enkelriktat slitbanemönster för överlägsen prestanda i extrema förhållanden med snö och is.

Toyo däck i Sverige

Toyo är kanske inte det vanligaste däckmärket i Sverige. Men det börjar komma mer och mer och det är kanske inte så konstigt med tanke på att Toyo hör till de största däcktillverkarna i världen.
Trots det har det länge varit ganska svårt att hitta något ställe i närheten som säljer Toyo däck i Sverige. Men de blir som sagt allt vanligare.