Regummerade däck

Ett regummerat däck är ett gammalt däck som man återanvänt. Det är med andra ord ett däck som blivit tillverkat av ett gammalt däck. När kör så slits däcken ner, mönsterdjupet minskar hela tiden tills slitbanan blivit så tunn att det är dags att köpa ett nytt däck. Det kasserade däcket kan då användas till att tillverka ett nytt däck om själva stommen i däcket är helt. Tekniken för att regummera däck har funnits i många år, men har inte än blivit lika populär för personbilar som den är för lastbilar. Nästan hälften av alla lastbilar i Sverige använder idag regummerade däck.

Man kan spara mycket pengar genom att köpa regummerade däck istället för helt nya däck. Ibland ner till halva priset för ett regummerat märkesdäck. Men vad det gäller vinterdäck så bör man köpa de regummerade däcken som håller högst kvalitet istället för att helt blint titta på priset. På vintern behöver man ju så bra väggrepp som möjligt.
För sommardäck å andra sidan fungerar det lika bra med en billigare variant.

För de som pendlar riktigt långa sträckor är det faktiskt bättre att kolla på ett helt heltt nya däck. Eftersom stommen redan varit använd förut så finns det större risk för punktering om man kör långa sträckor väldigt ofta.