Kumho däck

Kumho Tires är ett av de mest populära däcktillverkarna världen över. Den visar sig inte bara i deras enorma försäljningssiffror och utmärkta recensioner. Utan det är faktiskt som så att Kumho används på många nya bilar från Ford, Mitsubishi, Kia, Hyundai och Wolkswagen.

Om Kumho

Grundaren till företaget Kumho drev på 60 talet ett eget åkeri i Gwangju, Korea. När däcken blev slitna eller gick sönder till deras fordon fick de beställa nya av däcktillverkare, men allt eftersom de växte så klarade inte den här däcktillverkaren av deras efterfråga. Dessutom var priserna hos den här tillverkaren väldigt höga. Så man tog saken i egna händer och bestämde sig för att starta upp en egen däckproduktion.

Det som de inte visste då var att Kumho skulle komma att bli ett otroligt populärt däckmärke och en av världens största däckproducenter med ett trettiotal olika anläggningar i Sydkorea. Däcken hade helt enkelt så pass hög kvalitet och så rimliga priser att populäriteten växte något offantligt. Tillslut valde de att avsluta åkeriverksamheten för att helt satsa på däcktillverkning. Idag har man har också produktion i Kina, Vietnam, Indien och USA med över 5500 anställda.

Populära däckmodeller

Kumho Road Venture APT KL51 – Grymma däck till ett bra pris som är otroligt tystgående och samtidigt rejält stabila. Ett stort plus för att de håller väldigt länge.
Kumho Ecsta KU31 – Ett sommardäck som fått väldigt bra provresultat på torrt väglag och genomsnittligt på vått väglag. Men likväl ett väldigt omtyckt däck.
Kumho Solus KH15 – Sommartouring däck som fungerar över medel på nästan alla väglag. Även det väldigt tystgående.