Helårsdäck

Helårsdäck, året-runt-däck och friktionsdäck är vanliga namn på denna däcktyp som man kan köra med såväl sommar som vinter. Tillverkarna av denna däcktyp har använt en annan typ av gummiblandning och annorlund mönsterdjup för att kunna göra det möjligt att köra året runt.
De som köper åretruntdäck gör det främst för att slippa den extra kostnaden som både vinterdäck och sommardäck innebär. Men det de flesta inte är medvetna om är att åretruntdäck slits fortare än vanliga däck. Så de gör sig själva istället en björntjänst när de väljer att köpa helårsdäck.
Dessutom så tummar man ganska rejält på säkerheten när man kör med helårsdäck. De har nämligen sämre egenskaper än riktiga vinterdäck på vintern och också sämre egenskaper än sommardäck, när det blir varmt, på sommaren. Ett öknam som de fått är ”kompromissdäck”.

Egenskaper

Däcktillverkarna har tagit fram en speciell gummiblandning så gör att dem fungerar att köra med både på sommaren och på vintern, och friktionsdäck har bra egenskaper framförallt när man kör på asfalt och de har också en mycket lägre ljudnivå än vanliga dubbdäck. De är konstruerade främst för körning på våta och moddiga vägar. Men man bör nog hålla sig till södra Sverige och undvika de isigaste vägarna under vintertid för att inte tumma på säkerheten.

Vår rekommendation

Vi, och många experter med oss, rekommenderar faktiskt att man inte använder helårsdäck om man inte bor i de södra delarna av landet där vintern inte blir extrem. För din egen, din familj och dina medtrafikanters säkerhet så rekommenderar vi att köra med vinterdäck på vintern och sommardäck på sommaren.
Både Bosse Bildoktorn och vägverket avråder dessutom från användandet av helårsdäck.