Duro däck


Däcktillverkaren Duro startade att tillverka däck redan 1945. Så med över 65 års erfarenhet kan de sålla sig till de mest erfarna däcktillverkarna i världen. De tillverkar i första hand så kallade specialitetsdäck till cyklar, fyrhjulingar, golfbilar, husvagnar, industrimaskiner, gräsklippare och liknande. Men de har även produktion av bildäck och motorcykeldäck. Här i Sverige har de blivit ett populärt märke för bildäck främst på grund av deras låga pris. Och även om de är betydligt billigare är de kändaste däckmärkena så ska man inte fnysa åt kvaliteten hos dem. Man får verkligen mycket däck för pengarna.

Tillverkningen sker internationellt med fabriker i USA, Thailand, Taiwan och Kina. Hållbarhet är ledordet genom tillverkningen och utvecklingen. Däck från Duro kan du hitta i de flesta välsorterade verkstäderna och hos i princip alla nätbutiker. Priserna tenderar även att vara aningen lägre hos nätbutikerna.

De populäraste sommardäcksmodellerna

Bland sommardäcken är det dessa två som fått mest beröm och som flest personer rekommenderar.

  • DP-3000 – Ett prisvärt däck som slits sakta och som sparar bensin åt dig. Bra stabilitet och bekvämlighet när man kör med hög hastighet.
  • DP-8000 –  Ett grymt sportdäck som med sin breda kontaktyta ger bra kontroll vid körning i hög hastighet. Effektiv mot vattenplaning och skyddar mot aluminiumfälgen.