Dunlop däck

Historia

Dunlop har funnits 120 år, så det är inte konstigt att de tillhör de absolut största däcktillverkarna i världen med tanke på hur lång tid de har haft att finslipa sina tekniker.

Grundaren till Dunlop hette Boyd Dunlop och han var faktiskt den första i världen att tillverka ett pneumatiskt (komprimerad tryckluft i gummibehållare) däck. Något som kom att förändra världen totalt och revolutionera lösningen för transporter världen över. Men det roliga är att det hela började med att Boyd Dunlop gjorde ett däck för en cykel och på så sätt startade företaget för att tillverka cykeldäck. Men nu tillverkar Dunlop all tänkbara typer av däck.

De har ett väldigt stort utbud av olika däcktyper och brukar som regel alltid hamna i toppen av olika däcktester. Så du kan vara säker på att du kommer få hög kvalitet på däcken som du köper av Dunlop.De populäraste modellerna

Vi har två sommar- och vinterdäck som står ut lite extra bland undersökningar och tester och som gjort de till de mest populära däcken bland Dunlops alla varianter. Dessa däck kan vi på dackguiden.com varmt rekommendera om ni är på jakt efter ett par nya däck från Dunlop.

Sommardäck

  • Dunlop SP sport 01 – En riktigt bra däck med utmärkta egenskaper både på vått och torrt väglag. Mycket däck för pengarna.
  • Dunlop SP Fastresponse – Inte det billigaste däcket du kan hitta, men det är värt varje krona. Får alltid utmärkta recensioner och ligger ständigt i topp i jämförelser med andra däck i klassen.

Vinterdäck

  • Dunlop SP Winter Sport 3D – Det här är ett utmärkt däck under vinterhalvåret. Det har ett säkert grepp på torrt och kallt väglag, men har även fått ett däckmönstret som fungerar väldigt bra i djupsnö. Däcket är i första hand utvecklat för lite sportigare bilar.
  • Dunlop SP Winter Sport M3 – Ljudnivån kan kännas aningen för hög för känsliga personer. Men det är ingen som klagar på väggreppet man får med dessa däck. Är säkerhet en prioritet för dig så kan vi varmt rekommendera dessa däck.