Däckskötsel

Det är viktigt att du tar hand om dina däck, inte bara för plånboken men för säkerheten också. Sköter du dina däck rätt så kommer dem faktiskt hålla avsevärt mycket längre och det kommer inte vara lika stor risk som det innebär att köra med slitna däck.

Lufttryck på däcket

Det är viktigt att du regelbundet kontrollerar lufttrycket på dina däck. Ett felaktigt lufttryck kan nämligen göra att däcket slits hårdare och dessutom påverkar det både din och dina medtrafikanters säkerhet. Med ett för högt lufttryck så slits mitten på däckets slitbana mer än resten av däcket. Ett för lågt lufttryck gör å andra sidan att däckets sidor slits mer än vanligt.
En gång varje 14 dag är lagom att kontrollera lufttrycket. Kom ihåg att däcken måste vara kalla när du kontrollerar lufttrycket, annars kommer det att visa fel.

Radialdäck har som regel 0,3-0,5 bar i förhållande till standardtrycket. Men kolla i intruktionsboken för att vara säker på att du får rätt lufttryck. Det brukar också finnas angivet på bensintankens lucka, på locket till handskfacket eller på dörren.

Tvätta däcken

Tänk på att inte använda ett allt för starkt lösningsmedel som kan skada däcken. Det bästa är ett milt rengöringsmedel som är avsett för biltvätt.
Var också noga med att omsorgsfullt skölja däcken med vatten så att inget lösningsmedel blir kvar exempelvis i dubbhålen eller mellan lamellringarna. Men använd inte högtryckstvätten direkt mot däcken på väldigt nära håll för då finns det risk för att den kraftiga stålen från högtryckstvätten skadar däcket.

Fram- och bakdäck

Eftersom fram- och bakdäcken inte slits på samma sätt så kan det vara en smart idé att skifta dem. Det gör man lämpligast efter mellan 5.000 till10.000 kilometers körning.
Då jämnar man ut däckens slitage och förlänger dess livslängd.

Kör in däcken i början

En allmän rekommendation är att man kör in sina nya däck i cirka 500 kilometer efter att man monterat dem. Det gör man bland annat för att däcksfettet som använts i  monteringen mellan däcket och fälgen ska torka in så att däcket hålls stadigt på plats på fälgen. För dubbdäck så vill man att dubbarna ska sätta sig ordentligt i dubbhålen.

När man kör in ett par nya däck ska man undvika kraftig acceleration, inbromsning och tajta svängar. Viktigt är också att du kommer ihåg att efterspänna bultarna/muttrarna efer cirka 200 kilometer.