Cooper däck

Om Cooper

Cooper Tires grundades 1914 i USA ooch har en verkligen gedigen historia och kunskap inom däcktillverkning. De har även bedömts av många amerikanska branschtidning som ett av amerikas mest välskötta företag. Något som grundar sig på den starkt uttalade kvalitetsfilosofin som genomsyrar allt från informationsmaterial till däck.
I första hand har Cooper gjort sig kända för att producera mycket bra SUV/ offroad däck. Men de har på senare år lagt ner mycket tid och pengar på att utveckla mindre däck med hög kvalitet.

Under 1997 förvärvade man brittiska Avon Tyres och gjorde på så vis intåg på den europeiska marknaden. De har verkligen gjort en starkt intryck och snabbt blivit väldigt populära i och med den höga kvaliteten på däcken och de konkurrenskraftiga priserna. Coopers däck har även i Sverige blivit allt mer populära på senare år. De fortsätter att investera på den europeiska marknaden och lägger stora resurser på att bli bäst enligt de europeiska kvalitetskraven, så det är en mycket säker och erfaren däcktillverkare.

Vinterdäck

Cooper får väldigt många positiva kommentarer till sina vinterdäck från de flesta forum där man kan läsa däckrecensioner. Det förstår man när man själv testar att köra med dem, vinteregenskaperna är helt klart i toppklass. I skrivande stund finns det tre däckmodeller från Cooper som är klassade som vinterdäck. Det är Weather-Master WSC, Weather-Maser S/T 2 och Discoverer M+S.

Populära modeller

  • Cooper Discoverer AT3 – Ett helt nyutvecklat pickupdäck med förstärkt däckkonstruktion för motverka skärskador i däcket. Väldigt bra fäste på de flesta underlagen och även speciellt anpassat mönsterdesign för att se till så stenar inte fastnar i slitbanan.
  • Cooper Zeon LTZ – Riktigt gediget och stabilt däck för alla SUV ägare. Inget renodlat terrängdäck men klarar sig galant i lättare terräng.
  • Cooper CS6 – Deras senaste tillskott i däckserien för personbilar. Tystgående och lätt däck med ett stabilt mönster. Finns i hela 22 olikadimensioner.